Miért Zoé mesék?

Egyszerű, hétköznapi két gyermekes anyuka vagyok, akinek a meseolvasás rendkívül fontos szerepet tölt be a hétköznapjaiban. Mindig is szerettem olvasni és már alig vártam, hogy a gyermekeimen keresztül újra én is gyerek lehessek. 

A mai világban kiemelten fontosnak tartom, hogy a gyerekek minél több mesét hallgassanak, mert a hatalmas képzelőerő az egyik alappillére a gyermekkornak. A gyerekek a mese segítségével elrepülhetnek olyan világokba, melyekben úgy gondolkozhatnak és úgy oldhatnak meg dolgokat, ahogyan azt ők szeretnék. 

Nagyobbik lányom hétköznapi, egyszerű tettei ihlették az első kukac mesémet. Szerettem volna játékosan, mesén keresztül útmutatást nyújtani neki, hogy mit tartok helyesnek és mit kevésbé. Így alakult ki, hogy lefekvés előtt meséket találtam ki. Később már le is írtam őket…

Remélem, hogy a meséimen keresztül a ti gyermekeitekhez is eljut a mondanivalóm! 🙂

Panni - a tökéletes illusztrátor 🙂

A megfelelő illusztrátor megtalálása nehéz feladat. Amikor először elém sodorta a lehetőséget, hogy talán Panni lehet a befutó, azonnal éreztem, hogy nem kell tovább keresgélnem. 

Egyszerű, letisztult, szép rajzai tökéletes összhangba kerültek a meséimmel, az elképzeléseimmel. Öröm vele dolgozni! 🙂

weboldal_foto

Bemutatkozó

Harsányi Panna Laura vagyok, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika szakos hallgatója. Középiskolás korom óta foglalkozom grafikával, megannyi különböző ágazatát és válfaját megismerve, mind közül mégis az illusztráció áll hozzám legközelebb.

Gyerekkori vágyam volt, hogy egyszer megtapasztalhassam a mesekönyv – illusztrálás világát. Ezért is nagy öröm számomra, hogy Szandival együtt megalkothattunk egy olyan mesekönyvet, amire azt hiszem, mind a ketten büszkék lehetünk.

Jó érzés visszagondolni a folyamatra, az első vázlatoktól a karakterterveken át a kész mesekönyvig. Mint első nagy mesekönyv – illusztrációs munkám, a Kalandos történetek Merengővel, a kis kukaccal, mindig is kívételes szerepet tölt majd be életemben.